44e Reuvensdagen 2014; 20-21 november

Reuvens
Caspar Reuvens, hoogleraar in de archeologie en eerste directeur van het Rijksmuseum van Oudheden, te Leiden.

Door: Jacobine Melis

Het jaarlijks congres over de Nederlandse archeologie vindt dit jaar plaats in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag. In de twee dagen van het congres worden er verschillende lezingen gehouden en excursies georganiseerd (naar de Scheveningse Atlantikwall; door het centrum van Den Haag; en langs de Haagse nieuwbouw waar archeologie op geheel eigen wijze is ingepast). Bovendien kan men langs de verschillende bedrijven en instellingen lopen op de informatiemarkt, meedoen met de Archeologiequiz en los gaan tijdens de Reuvensnacht.

Programma

Donderdag 

  • De Reuvensdagen openen ook dit jaar weer met de Reuvenslezing. De lezing wordt gehouden door Dr. Joris D. Kila, “Archeologie in de Vuurlinie“.
  • Van 11:30 tot 17:00 zijn er drie tijdvakken waarbinnen lezingen worden gehouden. Per tijdvak is er de keuze uit verschillende lezingen of workshops. Ook kan er worden gekozen om aan een van de excursies deel te nemen. (Details: klik hier voor het programma)
  • Na de reeks lezingen volgt een borrel.
  • ’s Avonds wordt de Reuvensnacht gehouden

 Vrijdag

  • De vrijdag wordt geopend met de winnende SOJA-lezing van Nienke Lameris. Ook worden de W.A. van Es-prijs en de archeologieprijs uitgereikt .
  • Tussen 10:45-14:45 volgen twee tijdvakken waarbinnen opnieuw gekozen kan worden welke lezingen of excursies te volgen. (Details: klik hier voor het programma)
  • 15:15-16:15, er kunnen vragen gesteld worden over de ingezonden ‘topvondsten’.
  • Ter afsluiting, opnieuw een borrel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s